Monday, August 1, 2011

Mungkinkah Ini RAMADHAN yang TERAKHIR buat KITA?

Assalamualaikum :)


Selamat datang ke penerbangan Ramadhan Air, Pesawat No 1432H. Kita akan terbang dengan ketinggian 30/30 hari ke atas permukaan haus & lapar. Penumpang diwajibkan memakai tali puasa & menegakkan kerusi solat. Hidangan Al-Quran disediakan setiap masa. Alatan seperti mengumpat & sebagainya tidak dibenarkan ketika penerbangan. Kapten PUTERI NURDINI BT JAMAL ABDUL NASIRi mengucapkan selamat beribadah di bulan Ramadhan. Sekian, terima kasih ;)


Hai, dah mcm buat announcement dalam pesawat pulak kan? hehe ;)
Mungkinkah Ini RAMADHAN yang TERAKHIR buat KITA?
Opss. tajuk dah lain macam ek. Yelaa, kite sbg manusia perlu ingat yang bila bila masa je
Malaikat Izrail boleh mencabut nyawa kite atas izin Allah .
Aku bukan nak berceramah agama disini (takut-takut org ingat aku berlagak mcm ustazah pulak) . 
Tapi,yelaa kite sesama manusia, saling mengingati :)
Tegur bila terlupa, ingatkan bila terleka..
Tapi,kalau dah pelupa betoii tu, ni mesti kes byk minum ade semut ni. hahaha :D
Ok, back to the point. Sume org bukan main eksited nak berpuasa kn?
Ingat, kumpulkan amalan sebaik mungkin bln ni.
Ni bulan Allah, Pintu Syurga sentiasa terbuka kpd hambanya yang beribadah sebaik mungkin.
Puasa bukan je menahan nafsu  MAKAN,MINUM.
Tapi, menahan HATI,LIDAH,MATA,PERBUATAN jugak.
Bila ckp soal LIDAH tu agak susah  sikit kite nak tahan kn?
Yelaa. kadang-kadang member duk panggil kite,
''meh meh aku ade gosipp baru''
Cpt2 kite geleng kepala. taknak join. hehe.
Err, kite sume buat begitukah? Takpe2, tak salah kite cuba jauhkan benda benda mcm tu.
Yelaa, kalau kite buat benda benda yang leh mengurangkan pahala puasa kite,
Buat penat je kite puasa kan.Nanti Kite akan just dapat Pahala menahan lapar dan haus aje :(
Sape yg rugi?kite jugak :( huahua
ok laa, pen off here.
 selamat berpuasa buat semua dan mudah mudahan Ramadhan kali ni
 membawa lebih barakah kpd kita :)


nota kaki puterinurdini;
                                 Istiqamah dalam solat terawih tau semua :)
                                  tak sabar nk berbuka kejap lagi. hehe ;)
                                  
                                 

4 comments:

  1. salam.. lagu background awk ni lagu ape ye?

    ReplyDelete
  2. Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. syifa : istikharah cinta :)
    asni aziz : selamat berpuase jugak ye :)
    fahmie : syukran, insyaallah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...